Sien Vanmaele is actrice, theatermaakster en artistiek exhibitionist: ze gunt haar publiek een inkijk in de kleine tragedies van alledag. Voor ieder verhaal dat ze vertelt, kiest ze de meest geschikte vorm. Nu eens een mini-opera, dan weer een food performance of een video-installatie.

De rode draad? Haar eigen ervaring. Siens werk twijfelt, zoekt en is pijnlijk persoonlijk, zonder zichzelf te sparen. Zo ging ze voor de food performance > Witlof From Syria koken met Syrische gezinnen, in de hoop zo een brug te slaan tussen de Syrische en Belgische cultuur. Ze heelde het publiek van liefdesverdriet al kokend op houtvuur in Spijs Voor Liefde. Of ze schreef een punk-opera over een stukgelopen relatie met > HOPE SHE WAS WORTH IT. Steeds fragiel, maar tegelijk razend en furieus.

Siens werk schreeuwt niets van de daken, maar wil engagement ademen. Over hoe we onszelf vinden in tijden van selfies, Instagram en snelsnelsnel. Over hoe we elkaar vinden in tijden van bomgeroffel, barricaden en feminisme. Over samenkomen en weer loslaten. Over missen en gemist willen worden. Over de liefde en alles behalve die vieze, verachtelijke en vooral vervelende liefde.

Voor haar nieuwe voorstelling I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET treedt Sien in de voetsporen van haar moeder, die al 28 jaar in een goedkope supermarktketen werkt. Ze ging er aan de slag en dacht een wereld aan te treffen die mijlenver van de hare staat. 

Nu nog de feiten: Sien studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Daarvoor behaalde ze een bachelor in de Taal-en Letterkunde aan de Vrije Universiteit Brussel.

Siens werk laat zich niet in enkele woorden vatten. Al komt ‘twijfelend, pijnlijk persoonlijk en fragiel, maar furieus’ aardig in de buurt. 


Sien aan het werk zien? > Bekijk de kalender!